lördag 16 april 2022

Vattenlandet av Susanne Boll


Kommunalrådet i Motala hittas mördad, till synes dränkt och fastsurrad vid en fontän i Motalaviken. Det finns inga spår efter förövaren. Har mordet med bygget av det enorma vattenlandet att göra? Eller är motivet mer personligt? Det visar sig att den mördade var en homofobisk, otrogen och våldsam man som skaffat sig många fiender genom åren.

Vera Lilja är sjukskriven från sitt arbete som psykolog och konsult på polisen, men dras obönhörligen in i fallet när hennes vän Kenneth Karlsson kopplas in i utredningen och hamnar i Motala med sitt team. 

Orosmolnen hopas när ännu ett mordoffer uppenbarar sig i en av Göta Kanals slussar. Den här gången kommer Vera alldeles för nära gärningsmannen. Och vattnet, hennes sedan barnsben sanna element, riskerar att sluka henne.

Vattenlandet är den fjärde fristående boken i serien om Vera Lilja och uppföljaren till de tidigare delarna EldsystrarLuftburen och Jordanden.


(Kopierat från Adlibris)


Mitt omdöme:

Denna bok golvade mig fullständigt. Jag tycker att den är så bra. Vera Lilja är en stor favorit hos mig. Jag älskar att läsa om henne. Alla karaktärerna är underbara och så mänskliga. I denna bok känner man deras kärlek till varandra. Jag tycker att kärleken är som en röd tråd genom hela boken. Men Vera blir återigen indragen i polisens utredning efter en hänsynslös gärningsperson. Ska de lyckas hitta personen i tid? Jag sträckläste boken för att få veta svaret och för att den var så spännande. Boken är stark ,gripande och brutal. Den är fantastisk skriven. Vissa scener är riktigt otäcka. Jag var tvungen att ha lampan tänd när jag läste boken. Språket är enkelt och dialogen mellan karaktärerna är rappa. Detta är en riktig bladvändare. Det händer någonting på varje sida. Det är många vändningar och twister innan man når fram till det galet spännande slutet. Slutet fick mig nästan att gråta. Detta är en psykologisk thriller som sticker ut från mängden. Jag slukade boken. Det tror jag att alla som läser denna bok kommer att göra. Nu hoppas jag på fortsättning. Vill läsa mer om Vera och de andra karaktärerna. Jag rekommenderar varmt boken Vattenlandet. Hela serien om Vera är mycket bra. Läs de helt i ordning. Man märker att författaren har stor kunskap om psykologi. För denna bok får författaren högt betyg av mig. Läs boken! 


Betyg:5/5


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar